"Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. "

Over FamilieZIJN

Mijn naam is Oriet Petersen en ik ben systeemspecialist bij familieZIJN.  

De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt met individuele,- en gezinsproblemen. Zowel de mooiheid als de complexiteit heb ik in vele gezinnen van dichtbij  gezien. In de hulpverlening is er vaak een aangemelde klant en daar wordt mee gewerkt, de mensen rondom de aangemelde klant worden niet vanzelfsprekend meegenomen. Vaak laat de aangemelde klant het meest gedrag zien en dat probleem moet opgelost worden.  Echter staat geen enkel mens los van de mensen rondom hem of haar heen. Ik zal met jullie meekijken vanuit een circulaire zienswijze, dat betekent dat wat de één doet invloed heeft op de ander. 

Omdat het oorzaak-gevolg denken mij steeds meer tegen ging staan, ben ik de opleiding systeemtherapeut ‘systeemspecialist’ gaan volgen.  Dit betekent dat ik naast het praten ervaringsgericht te werk ga. Dus niet alleen luisteren en praten: maar ook doen en ervaren! 

In therapie zal ik jou/jullie helpen om de situatie anders te bekijken. Er is vaak een stukje in het leven wat je overkomt, maar een groot deel van je leven heeft te maken hoe je zelf met dingen omgaat en hoe je op situaties reageert.

Als je echt wat wilt veranderen dan is er een manier

Het is prachtig om met meerdere mensen tegelijk in therapie te werken en te zoeken naar nieuwe manieren van communicatie. Het is niet altijd even makkelijk.
Vaak houden we onze eigen patronen in stand omdat nieuw en anders doen eng is.
Om dingen te veranderen is er lef nodig.
Als je verandering niet aangaat, zal de situatie niet veranderen.

Bij FamilieZIJN is zingeving een belangrijk onderwerp. Het zegt wat over waarom je dingen doet zoals je ze doet. Het zegt wat over waarom je ergens wel of geen waarde aan hecht. Zingeving helpt om zaken in een breder perspectief te plaatsen. Iedere context geeft zijn eigen vorm aan zingeving. Zelf ben ik christelijk en dit speelt een grote rol in mijn leven. Bij FamilieZIJN is er ruimte om zingeving een plaats te geven. Je hoeft geen christen te zijn om bij FamilieZIJN in therapie te komen.

Mocht je van muziek (maken) houden, dan is hier ook ruimte  voor binnen de therapie. De ruimte beschikt over een goede geluidsinstallatie, piano en drumstel. Muziek communiceert op een ander level dan taal, het raakt onze emoties op een diepe wijze.
Het helpt ons om te uiten: veel meer dan taal dat kan. 

Tot zover over mij.
Wat brengt jou hier? Ik ben nieuwsgierig naar jou/jullie verhaal.

Spreekt FamilieZIJN je aan of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact op.