"Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. "

Over FamilieZIJN

FamilieZIJN is een kleinschalige praktijk waar gewerkt wordt met de systeemtheorie en ervaringsgericht werken. FamilieZIJN bestaat sinds 2019. 

Oriet Petersen
Oriet werkt als systeemspecialist bij familieZIJN. 

De afgelopen jaren heb ik gewerkt op leefgroepen,  in de ambulante hulpverlening met gezinnen en binnen de jeugd GGZ voor systemische diagnostiek en behandeling. In al deze settingen heb ik gewerkt met individuele,- en gezinsproblemen. Sinds 2019 ben ik gestart met FamilieZIJN waar ik mij hoofdzakelijk richt op de gezinstherapie en tevens ruimte maak voor individuen wiens problemen samenhangen met problemen in het systeem. Soms staan namelijk andere leden niet open voor therapie of wil je dit zelf niet. Tevens heb ik enkele plekken voor relatietherapie.

Qua opleidingsroutes heb ik mij eerst gericht op de jeugdzorg en parallel daaraan ben ik mij gaan specialiseren in de systeemtheorie en heb daarvoor vervolgens de master systeemtherapie opleiding tot systeemspecialist in Wezep gevolgd. Tijdens deze opleiding ben ik sterk beinvloed geraakt door de narratieve benadering in de systeemtherapie. Daarom heb ik mij verder gespecialiseerd hierin en een specifieke opleiding aan de interactie academie in Antwerpen gevolgd als narratief therapeut. Jaarlijks volg ik nieuwe opleidingen en cursussen en heb ik maandelijkse supervisie en intervisie met andere vakgenoten.

 

Mieke Eeltink
Mieke werkt als systeemspecialist i.o. bij FamilieZIJN

De afgelopen jaren heeft Mieke met veel gezinnen gewerkt en is gespecialiseerd op het gebied van communicatie en verbinding. Mieke heeft meerdere HBO-opleidingen en cursussen gevolgd in de hulpverlening gericht op het relationele aspect. Mieke volgt nu de opleiding systeemspecialist.

 

Wat is een systeemspecialist?

Voor meer informatie over wat een systeemspecialist is klik hier

In therapie wordt je geholpen om de situatie anders te bekijken. Niet alleen door praten, maar ook door oefeningen te doen. Er is vaak een stukje in het leven wat je overkomt, bijvoorbeeld door intergenerationele processen en cultuur, maar een groot deel van je leven heeft te maken hoe je zelf met dingen omgaat en hoe je op situaties reageert. 
Als je echt wat wilt veranderen dan is er een manier. 
Vaak houden we onze eigen patronen in stand omdat het eng is om iets nieuws en anders te doen. 
Om dingen te veranderen is er lef nodig.
Als je verandering niet aangaat, zal de situatie niet veranderen.

Bij FamilieZIJN is zingeving een belangrijk onderwerp. Het zegt wat over waarom je dingen doet zoals je ze doet en over waar je waarde aan hecht. Zelf zijn wij christelijk en dit speelt een grote rol in ons leven. 

Tot zover over ons.
Wat brengt jou hier? Ik ben nieuwsgierig naar jou/jullie verhaal.

Spreekt FamilieZIJN je aan of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact op.