"Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. "

Over FamilieZIJN

Mijn naam is Oriet Petersen en ik ben systeemspecialist bij familieZIJN.  

De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt met individuele,- en gezinsproblemen. Zowel de mooiheid als de complexiteit heb ik in vele gezinnen van dichtbij gezien. In de hulpverlening wordt er vaak iemand aangemeld en met diegene wordt gewerkt. De mensen rondom worden niet vanzelfsprekend meegenomen. Vaak laat degene die aangemeld is het meest gedrag zien en dát probleem moet opgelost worden. Geen enkel mens staat los van de mensen rondom hem of haar heen.

Gedurende de jaren in de jeugdhulpverlening werd ik steeds nieuwsgieriger naar hoe je breder kunt kijken naar problemen. Daarom ben ik de opleiding systeemtherapeut ‘systeemspecialist’ gaan volgen en ben ik gespecialiseerd in de narratieve therapie. 
Dus niet alleen luisteren en praten: maar ook doen en ervaren!  Naast mijn opleiding systeemspecialist volg ik jaarlijk nieuwe opleidingen/cursussen die raakvlak hebben met het systeemdenken. 

In therapie wordt je geholpen om de situatie anders te bekijken. Er is vaak een stukje in het leven wat je overkomt, maar een groot deel van je leven heeft te maken hoe je zelf met dingen omgaat en hoe je op situaties reageert.
Als je echt wat wilt veranderen dan is er een manier. 
Vaak houden we onze eigen patronen in stand omdat het eng is om iets nieuws en anders te doen. 
Om dingen te veranderen is er lef nodig.
Als je verandering niet aangaat, zal de situatie niet veranderen.

Bij FamilieZIJN is zingeving een belangrijk onderwerp. Het zegt wat over waarom je dingen doet zoals je ze doet. Het zegt wat over waarom je ergens wel of geen waarde aan hecht. Zingeving helpt om zaken in een breder perspectief te plaatsen. Zelf ben ik christelijk en dit speelt een grote rol in mijn leven. Bij FamilieZIJN is er ruimte om zingeving een plaats te geven.

Tot zover over mij.
Wat brengt jou hier? Ik ben nieuwsgierig naar jou/jullie verhaal.

Spreekt FamilieZIJN je aan of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem gerust contact op.