Gezinstherapie

De term gezinstherapie doet verwachten dat de therapie alleen voor gezinnen is. Maar dit is niet het geval. Gezinstherapie is therapievorm waar mensen gezamenlijk in therapie gaan, daarom wordt het ook wel systeemtherapie genoemd. Dit kan zijn met het hele gezin, of een gedeelte van een gezin of andere belangrijke mensen zoals opa, oma of buren. Al deze mensen samen behoren tot een gezamenlijk systeem.

Er kunnen allerlei redenen zijn om samen in therapie te gaan. Er zijn bijvoorbeeld grote veranderingen thuis – iemand is bijvoorbeeld ziek – of – er is veel ruzie thuis.

Wanneer er problemen zijn die zich niet op lijken te lossen, is het belangrijk om dit samen aan te pakken omdat niemand los staat van de ander. Dit betekent dat wat de één doet heeft invloed op de ander.

FamilieZIJN kijkt met jullie mee naar waarom de problemen er zijn en wat er nodig is om patronen te veranderen zodat het thuis weer beter gaat.

Wist je dat ♥

FamilieZIJN - vraagteken - wist je dat - relatietherapie

♥ Negatieve spiralen in de communicatie doorbroken kunnen worden?

♥ Gezinstherapie ook met andere familieleden kan, opa en oma mogen ook mee als dat belangrijk is voor jullie!

♥ Het soms best spannend is om met elkaar te praten over moeilijke onderwerpen, maar dat het op kan luchten?

 

 

Tarief gezinstherapie

In de meeste gevallen zal gezinstherapie vergoed kunnen worden vanuit de Jeugdwet. Klik hieronder om doorverwezen te worden naar het tarief voor gezinstherapie of neem contact met FamilieZIJN op.

Is gezinstherapie wat voor ons?

Ben je benieuwd of gezinstherapie wat voor jullie situatie kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact op met familieZIJN.